Gratis evaluatie programma

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.


V: Op welke producten is dit programma van toepassing?
A:
WatchGuard heeft voor dit evaluatieprogramma specifieke producten geselecteerd.

  • WatchGuard® XTM 3 Series, 5 Series, 8 Series, 1050 & 2050
  • WatchGuard® XCS™ 370, 570, 770R, 970, & 1170
  • WatchGuard® SSL 100 & 560

V: Mag ik de aangeboden evaluatie configuraties aanpassen naar onze behoeftes?
A:
Ja, dat mag. Alle WatchGuard systemen zijn eenvoudig te configureren door middel van licentiecodes. Hierdoor kan het systeem worden aangepast op uw wensen en de eisen van uw netwerk. Het systeem wordt geleverd met WatchGuard’s veelgeprezen LiveSecurity® Service en kan worden uitgebreid met abonnementen op ondermeer WebBlocker, spamBlocker, Gateway antivirus en Intrusion Prevention Service diensten.

V: Zijn de evaluatieproducten nieuw of zijn ze eerder gebruikt binnen een demo programma?
A:
De systemen die voor dit programma worden gebruikt zijn nieuw of zo goed als nieuw. Dit is vooral van belang wanneer u het systeem aanschaft, want u hoeft het systeem niet in te ruilen aan het einde van de evaluatieperiode. Laat het systeem in uw netwerk zijn dienst doen en pas het aan op uw wensen door middel van aanvullende licentiecodes.

V: Wanneer ontvang ik mijn evaluatiesysteem?
A:
U ontvangt binnen vijf werkdagen van WatchGuard een bericht via een e-mail of telefoon met de status van uw aanvraag. Wanneer deze is goedgekeurd, ontvangt u opeenvolgend via e-mail berichtgeving over het volgende:

  1. Verwachte leverdatum
  2. Daadwerkelijke leverdatum, inclusief verzendgegevens om de levering te volgen
  3. Eventuele aanpassingen op de leverdatum voordat de levering plaatsvindt

Wanneer u om enige reden deze berichten niet ontvangt, dan kunt u via e-mail of telefonisch Engelstalig direct contact met ons opnemen.

V: Ik koop WatchGuard producten normaliter via een WatchGuard reseller. Kan ik een evaluatiesysteem via hen aanschaffen?
A:
Wij raden aan dat u contact opneemt met de WatchGuard reseller van uw keuze. Laat hen weten dat u interesse hebt in het evaluatieprogramma en dat u via hen een evaluatiesysteem wilt aanvragen. Wanneer u nog niet eerder zaken heeft gedaan met een geautoriseerde WatchGuard reseller, neemt u dan contact met ons op via +31 70 - 711 20 80 om uw evaluatieaanvraag in te dienen. We selecteren dan de voor u meest geschikte reseller in uw omgeving.

V: Kan ik meer dan één evaluatiesysteem tegelijk op één aanvraag indienen?
A:
U kunt meer dan één evaluatiesysteem tegelijk actief hebben om aan uw wensen en eisen te voldoen.

V: Dien ik een supportcontract aan te schaffen om recht te hebben op technische ondersteuning gedurende de evaluatieperiode?
A:
Nee. Gedurende de evaluatieperiode heeft u recht op de standaard garantie ondersteuning. Er kan u een voorstel worden gedaan voor een supportcontract zodat alle informatie reeds beschikbaar is, wanneer u het systeem na de evaluatieperiode wilt aanschaffen.

V: Wat moet ik doen om een aanvraag in te dienen?
A:
Vul dit formulier in of neemt u contact met ons Engelstalig op en wij helpen u met uw aanvraag.

V: Dien ik een inkooporder op te geven?
A:
Nee. Een inkooporder is niet noodzakelijk voor het gratis evaluatieproces.

V: Wanneer ontvang ik een rekening?
A:
U ontvangt een rekening wanneer u zelf beslist om het evaluatiesysteem aan te schaffen of wanneer u het systeem niet aan het einde van de evaluatieperiode retourneert. Volgens de regels van het programma dient de procedure voor aanschaf of retournering te zijn gestart voor het verlopen van de 30-dagen evaluatieperiode, anders zal automatisch een rekening worden verstuurd naar de contactpersoon zoals aangegeven op uw evaluatieaanvraag.

V: Hoe weet ik dat ik aanspraak maak op een evaluatiesysteem?
A:
Nadat uw aanvraag is ingediend, wordt deze beoordeeld door een WatchGuard medewerker. Wanneer uw aanvraag om welke reden ook is afgewezen, dan helpen wij u om contact op te nemen met een geautoriseerde WatchGuard reseller om via hen een aanvraag in te dienen.

V: Wat gebeurt er tijdens de evaluatieperiode?
A:
Een reseller binnen het WatchGuard Secure Partner programma, tezamen met een WatchGuard medewerker, neemt contact met u op om voor een afspraak over de levering en installatie van uw systeem. Zij zijn beide voor u beschikbaar tijdens de 30-dagen evaluatieperiode om het systeem aan te passen op uw wensen of eventuele problemen met het systeem op te lossen. Zij helpen u ook bij de uiteindelijk aanschaf of retournering van het systeem nadat de 30-dagen evaluatieperiode is geëindigd.

V: Welke technische en productondersteuning wordt geboden tijdens de gratis evaluatieperiode? Wordt dit in rekening gebracht?
A:
Op alle producten is tijdens de evaluatieperiode de standaard kostenloze WatchGuard garantie ondersteuning van toepassing. Ter aanvulling zijn er uitgebreide online informatiebronnen beschikbaar voor evaluatieproducten. Er worden hiervoor geen kosten berekend tijdens de evaluatieperiode.

V: Kan ik een aanvraag indienen voor verlenging van de 30-dagen gratis evaluatieperiode?
A:
De evaluatieperiode is 30 dagen, maar wij beoordelen aanvragen voor verlenging. In uitzonderlijke gevallen zullen verlengingen worden toegestaan.

V: Hoe kan ik mijn evaluatiesysteem aanschaffen?
A:
Gedurende de evaluatieperiode neemt een WatchGuard medewerker contact met u op om te zien of alles aan uw wensen en eisen voldoet. Wanneer u uw systeem wenst aan te schaffen, dan kunt u contact opnemen met een geautoriseerde WatchGuard reseller in uw omgeving. Wanneer u hierbij assistentie nodig heeft, dan helpen wij u graag.

V: Hoe kan ik mijn evaluatiesysteem retourneren?
A:
U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met een WatchGuard medewerker op +31 70 - 711 20 80 voor het aanvragen van een retournummer en verdere instructies hierbij.

V: Mag ik de configuratie aanpassen voorafgaand aan de aanschaf van mijn evaluatiesysteem?
A:
Ja. Het evaluatiesysteem is volledig aan te passen op uw wensen en eisen en kan worden getest in iedere uitvoering middels tijdelijke licentiecodes. Wanneer u hebt gekozen voor de definitieve configuratie, dan kunt u deze onveranderd en zonder deze ooit te verwijderen uit uw netwerk via een geautoriseerde WatchGuard reseller aanschaffen.

Terug naar het aanvraagformulier »